#

Logo

 

Více než 137 receptů    

Na co máte chuť?

Vyberte si zde


Reklama:


Guláš z hovězího masa

Vytisknout

Informace

Známka: 3

Autor receptu: admin Příprava receptu: 45 min.
Počet porcí: x Kategorie: Maso

Náhled

Postup přípravy

Na guláš použijeme nejlépe hovězí maso z kližky, ale vhodné je i maso z hovězí plece. Opláchneme ho, osušíme a případně zbavíme tuhých blan a šlach. Nakrájíme ho na větší kostky. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Připravíme si vývar.
V kastrolu rozpálíme sádlo (můžeme také použít slaninu) a na něm orestujeme všechnu nakrájenou cibuli. Jakmile je světle žlutá, přidáme nakrájené maso a orestujeme.
Osolíme, přidáme papriku, majoránku, kmín a prolisovaný česnek. Promícháme a zalijeme vývarem tak, aby bylo maso ponořené. Maso dusíme pod pokličkou na mírném ohni, počítáme s tím, že to bude trvat asi hodinu nebo až hodinu a půl. Záleží na kvalitě masa.
Je-li třeba podléváme vývarem a promícháme. Když je maso poloměkké, necháme šťávu zčásti vysmahnout, zaprášíme hladkou moukou, promícháme, osmahneme a poté znovu přilijeme vývar a dusíme, až je maso měkké. Hotový guláš podle potřeby přisolíme. Podáváme s houskovým knedlíkem či s chlebem nebo pečivem.

Seznam surovin

750 g hovězího masa, 80 g sádla, 500 g cibule, 10 g sladké mleté papriky,1 lžička kmínu,
1 lžička majoránky, sůl, 3 stroužky česneku, 30 g hladké mouky, 1 l vývaru z kostky

Poznámky k receptu

Na přípravu guláše existuje stovky zaručených postupů a je pravda, že ho nejlépe zvládají muži. Výše uvedený základní postup lze do jisté míry obměňovat – kdo má rád ostřejší, přidá třeba část pálivé papriky, kdo má rád česnek, přidá více česneku.


Oznámkujete recept jako ve škole

1
2
3
4
5
Celkem oznámkovalo uživatelů: 624 x

Diskuze


Tento recept nemá žádný komentář!



Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé!


Reklama


Copyright © 2012, Všechna práva vyhrazena RájKuchařka.cz | Správa PANKY WARE | PankyShop
Kontakt | Reklama

Foto:

Image: Free image courtesy of FreeDigitalPhotos.net
Image: www.sxc.hu/